top of page
Кантус - Тим Билдинг

Кантус

Кантус е вечер каде традицијата и заедништвото се слават преку моќта на песната. Оваа активност, корените на која се наоѓаат во масонската традиција, е организирана од белгиските, холандските, германските, француските и балтичките братства, и претставува уникатен мост помеѓу културите и генерациите.

Кантус не е само обично собирање; тоа е симбол на заедничкото изразување и колективната креативност која ги обединува луѓето низ мелодија и хармонија.

 

Под водство на „Сењор“, учесниците се водат низ вечерта со 'кодекс' - книга со песни која служи како ваш водич низ богатството на музичките традиции. Од класични мелодии до современи хитови, секој учесник има шанса да придонесе кон магичната атмосфера која ја носи Кантус.

 

Ова искуство, кое е дизајнирано да ги зајакне меѓусебните врски и да го поттикне тимскиот дух, е истовремено и можност и предизвик за сите присутни да се изразат на начин што го надминува секојдневното.

 

Cantus е платформа каде што секој глас се слуша, секоја нота има своја тежина, и каде што музиката создава неповторливи спомени.

Нема фотографии од КАНТУС поради неговата тајна природа. Оваа активност е доживување кое мора лично да се искуси, без претходни откривања.

Резиме на активноста

Вечер исполнета со традиција, мелодии и заедништво.

Секој учесник добива 'кодекс' за водич низ музичките традиции.

Водство од искусен „Сењор“ кој ги чува традицијата и правилата на Кантус.

bottom of page