top of page
Camping
Camping

ВИКЕНД КАМП КЛЕПАЛО

Ве покануваме во Клепало од 28 до 30 јуни на WEEKEND CAMP!

 

Подгответе се за искуство полно со авантури, учење и забава. Нашите интерактивни активности се дизајнирани не само да забавуваат, туку и да ги поттикнат вашите интелигенции и тимски вештини.

Оваа програма ви нуди уникатна можност да ги проширите вашите познавања и да развивате критичко размислување во инспиративна средина. Во идиличната природа на Клепало, ќе истражувате нови аспекти на вашата личност, ќе создадете нови пријателства и ќе нурнете во креативни предизвици.

Не пропуштајте ја оваа можност за незаборавен викенд кој исто така ќе ви овозможи значајно лично и едукативно развивање. Регистрирајте се сега за да бидете дел од оваа неверојатна авантура!

 ДЕН 1 

19:00 - Пристигнување и регистрација.

Почнуваме со пристигнување во хотел Клепало, каде учесниците ќе се регистрираат и ќе се сместат во своите соби. 

20:00 - Вечера

Учесниците ќе уживаат во првата вечера заедно, каде ќе имаат можност да запознаат други учесници и да разменат искуства додека уживаат во вкусната локална храна.

21:00 - Speed Dating

По вечерата, следува активноста Speed Dating, која е дизајнирана да им овозможи на учесниците брзо и ефикасно да се запознаат меѓусебно. Секој учесник ќе има кратки разговори со други учесници, што создава динамична и забавна атмосфера.

Овој прв ден е наменет да ја зголеми удобноста и опуштеноста на учесниците, истовремено овозможувајќи им да стекнат нови пријателства уште од првите моменти на кампот. Со овие активности, тие ќе се чувствуваат поврзани и подготвени за предизвиците што следуваат.

Camp

 ДЕН 2 

10:00 - Запознавање и тим билдинг

Денот започнува со организирани активности за запознавање и тим билдинг. Учесниците ќе учествуваат во интерактивни игри и предизвици кои ќе ги поттикнат да соработуваат и да градат тимски дух. Оваа сесија е наменета да ги зацврсти врските помеѓу учесниците и да ги подготви за соработка во текот на кампот.

11:30 - Невозможна мисија

Следува задачата 'Невозможна мисија', каде учесниците се поделени во тимови и се соочуваат со серија на креативни и логички предизвици. Целта е да се поттикне критичкото размислување и иновативниот пристап кон решавање проблеми.

13:30 - Ручек

15:00 - 8 Интелигенции на друга планета I

Попладневната сесија започнува со првиот дел од работилницата "8 Интелигенции на друга планета". Учесниците ќе изучуваат различни видови на интелигенции според теоријата на Хауард Гарднер, применувајќи ги во задачи што бараат тимска соработка и креативност.

17:00 - 8 Интелигенции на друга планета II

Продолжува вториот дел од работилницата, каде учесниците продлабочуваат во своите способности и учат како секоја интелигенција може да биде искористена во различни аспекти од секојдневниот живот и професионалното развивање.

19:00 - Вечера

21:00 - Ноќ на промашувања

Вечерта завршува со 'Ноќ на промашувања', забавна активност каде учесниците споделуваат смешни и поучни приказни за своите неуспеси, учејќи дека секој неуспех е чекор кон успех. Ова создава опуштена атмосфера и поттикнува отвореност и поддршка меѓу учесниците.

Овој ден е полн со активности кои поттикнуваат креативност и тимска работа, создавајќи идеална средина за млади луѓе во потрага по личен и професионален развој. Учесниците ќе имаат шанса да се поврзат со истомисленици и да изградат трајни врски. Денот завршува со забавна вечер на споделување и учење од лични промашувања, нудејќи важни лекции во пријателска атмосфера.

Camp
Camp
Camp
Camp
Camp

 ДЕН 3 

10:00 - Лични планови за иднина

Овој дел од програмата е посветен на работилници каде учесниците ќе имаат можност да размислуваат и планираат за својата иднина. Водени од стручни ментори, тие ќе научат како да постават цели и да ги дизајнираат своите животни планови.

13:00 - Ручек

Последниот оброк заедно каде учесниците ќе можат уште еднаш да разменат мислења и искуства од кампот.

15:00 - Социјални игри во природа

Пред да се замине, учесниците ќе уживаат во лесни и забавни социјални игри на отворено, идеални за опуштање и уживање во последните моменти од кампот.

17:00 - Напуштање на хотелот

Учесниците се збогуваат и си заминуваат со полн багаж на нови знаења, спомени и новосоздадени пријателства.

Третиот ден на кампот е посветен на рефлексија и будење на животни амбиции преку насочени работилници.

 

Овој ден овозможува секому да ги искристализира своите идни планови и да замине со јасна визија за иднината. Пред заминување, социјалните игри во природа ќе овозможат релаксација и последни пријателски моменти.

Зајакнете ги вашите социјални врски и развијте вештини кои ќе ви послужат во сите аспекти од животот, додека уживате во авантури и забава која ќе ви остане во сеќавање цел живот.

Camp
Camp
Camp
Camp

РЕСОРТ КЛЕПАЛО

Camping

 БИДИ ДЕЛ ОД ЗАЕДНИЦАТА НА TEAMSIX 

 ПРИЈАВИ СЕ! 

За да бидеш дел од викенд кампот на TeamSix треба да ги исполнуваш следните критериуми:

● Да си на возраст помеѓу 18 и 30;
● Да бидеш заинтересиран за личен развој;
● Да бидеш мотивиран да учествуваш во сите активности на кампот;
● Да го споделиш искуството со твоите врсници;

ПАРТИЦИПАЦИЈА

Брза регистрација

6.499ден.

Стандардна регистрација

7.499ден.

ДЕПОЗИТ

Првите 5 места (до 06 Мај)

Депозит: 2.000ден (потребно за да се потврди местото / неповратни)

Депозит:  2.500ден (потребно за да се потврди местото / неповратни)

Останатите места (до 06 Јуни)

Останатата сума треба да се плати до 7 дена пред почетокот на кампот.

Изборот на учесници се заснова на покажаниот интерес за личен развој, искуство и мотивација на апликантите како и обезбедување полова рамнотежа на целата група. 

Camp

Партиципацијата вклучува

Camp

Сместување во споделени соби

Camping

Полн пансион - две ноќевања

Camping

Транспорт Струмица-Клепало-Струмица

Camping

Професионално фотографирање и видео снимање

Camp

Партиципацијата не вклучува

Camp

Транспорт од/до други градови

Camping

Патничко осигурување

Camp

Здравствено осигурување

438802392_10226016426573054_8221751776944762465_n.jpg
bottom of page