top of page
8 интелигенции на друга планета - Тим Билдинг

8 интелигенции на друга планета

Добредојдовте во оваа иновативна тим билдинг активност која го воведува вашиот тим во космичко патување со цел преселба на друга планета, предизвикувајќи ги да ги користат своите разновидни интелигенции за да основаат нова цивилизација.

 

Инспирирана од теоријата на Ховард Гарднер за осумте интелигенции, оваа активност е дизајнирана да ги тестира и зголеми способностите на вашиот тим низ осум различни области.

Подгответе се да се впуштите во предизвикот на создавање нова цивилизација користејќи го целосниот спектар на вашите способности. Во оваа мисија, вашиот тим ќе се соочи со уникатни задачи, секоја специјално дизајнирана да ги активира и потенцира различните видови на интелигенција. Од музичка до натуралистичка интелигенција, секој член ќе има шанса да придонесе кон крајната цел со своите уникатни вештини и знаења.

 

Предизвикот бара не само индивидуален талент, туку и синхронизирана тимска работа, каде комуникацијата и колаборацијата се клучни за успехот.

„Преселба на друга планета“ не е само тест за вашите интелигенции, туку и доказ дека заедно, како тим, можете да го постигнете невозможното.

Резиме на активноста

150 минути исполнети со динамични активности.

Употреба на различните видови на интелигенција во пракса.

Имплементација на тимска динамика и креативно решавање на проблеми.

bottom of page