top of page
Потрага по скриеното богатство - Тим Билдинг

Потрага по Скриеното Богатство

Во оваа возбудлива авантура, TeamSix ве поканува на незаборавна потрага по скриеното богатство низ градот.

 

Нашата "Потрага по Скриеното Богатство" е софистицирано дизајнирана авантура која ги испреплетува елементите на мистерија, стратегија и истражување во едно незаборавно искуство. Оваа активност е креирана со цел да ги зајакне врските меѓу членовите на тимот, да поттикне ефективна комуникација и да развие критичко размислување додека учесниците заеднички работат кон откривање на скриеното богатство.

 

Учесниците ќе бидат предизвикани да ги искористат своите колективни вештини и знаења додека следат серија сложени загатки и насоки кои ќе ги водат низ различни делови на градот. Секоја загатка е дизајнирана да биде и предизвик и учење, откривајќи ја историјата, културата и уникатните аспекти на градското опкружување. Учесниците ќе мора да ги обединат своите аналитички способности, тимска работа и креативност за успешно да ги надминат сите предизвици и да стигнат до конечната цел - скриеното шише со парична награда од 100 долари.

 

Во текот на оваа авантура, тимовите ќе имаат можност да го истражуваат градот од различни перспективи, откривајќи нови места и знаменитости кои претходно можеби ги преминувале без да ги забележат. "Потрага по Скриеното Богатство" не само што ќе го обогати вашето знаење за градот, туку и ќе создаде моменти кои учесниците ќе ги паметат долго време.

 

Покрај забавата и возбудата која ја носи оваа активност, таа исто така служи како платформа за учесниците да ги развијат и покажат своите лидерски способности, способноста за брзо размислување под притисок и способноста за ефективно носење одлуки. Сè ова додека работат кон заедничка цел, учесниците ќе го зголемат своето почитување и разбирање за различностите во своите тимови.

Резиме на активноста

Моменти полни со авантура и мистерија водени од професионални фасилитатори.

Ги вклучува сите потребни материјали и инструкции за успешно решавање на загатките.

Правиме забавни фотографии од активноста кои тимовите можат да ги споделат на социјалните мрежи.

bottom of page